Πανδημία COVID-19: Τι Πρέπει να Προσέξετε κατά τις Εξόδους από το Σπίτι – 7 Απλές Οδηγίες

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, οι περιστασιακές έξοδοι από το σπίτι μπορούν να ωφελήσουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε δραστηριότητα αυτές τις ημέρες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την έξοδό μας και να τηρήσουμε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Οι παρακάτω 7 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε μία πιθανή μόλυνση με τον SARS-CoV-2.

  1. Προσέξτε τι αγγίζετε όσο βρίσκεστε έξω αλλά και κατά την επιστροφή σας στο σπίτι. Αν ζείτε σε μονοκατοικία η οδηγία αυτή είναι λιγότερο σημαντική. Ωστόσο, αν ζείτε σε πολυκατοικία, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επαφή με διάφορες επιφάνειες όπως τα κουμπιά του ασανσέρ και τα χερούλια της πόρτας. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν θα αγγίξουν τις επιφάνειες αυτές, φορέστε γάντια και έχετε μαζί σας μία πετσέτα, χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες αν χρειαστεί να αγγίξετε κουμπιά ή πόρτες.
  2. Πάρτε μαζί σας αντισηπτικό. Θα έχετε έτσι τη δυνατότητα να καθαρίσετε τα χέρια σας, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  3. Επιλέξτε με προσοχή που θα πάτε. Ιδανικά, αν το σπίτι σας έχει αυλή δεν χρειάζεται να βγείτε πιο μακριά, ωστόσο δεν έχουν όλοι αυτή την επιλογή. Προσπαθήστε να αποφύγετε χώρους με συνωστισμό.
  4. Τηρείτε τις αποστάσεις όσο βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Γενικά, η πιθανότητα να μολυνθείτε με τον ιό από κάποιον που περνά δίπλα σας είναι σχετικά μικρή, ωστόσο είναι καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί όπου αυτό είναι δυνατό.
  5. Βγαίνετε από το σπίτι μόνο με άτομα που ζείτε μαζί. Αν και σίγουρα θέλουμε να συναντήσουμε φίλους κατά την έξοδό μας από το σπίτι, είναι σημαντικό να αποφύγουμε τις επαφές με άλλα άτομα. Ιδιαίτερα αν έχουμε μαζί μας παιδιά, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι διατηρούν τις αποστάσεις από τους περαστικούς που θα συναντήσουμε.
  6. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν αγγίζουν διάφορα πράγματα. Μην επιτρέψετε στα παιδιά σας να παίξουν στην παιδική χαρά, να καθίσουν σε πάγκους ή να αγγίξουν διάφορα αντικείμενα κατά την έξοδο από το σπίτι. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορείτε να γνωρίζετε ποιος έχει αγγίξει τα αντικείμενα αυτά και επομένως υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αν τα παιδιά ή εσείς αγγίξετε κάποια επικίνδυνη επιφάνεια, χρησιμοποιήστε αμέσως αντισηπτικό.
  7. Έχετε μαζί σας μάσκες. Ιδανικά, οι μάσκες δεν θα χρειαστεί να βγουν από την τσάντα σας. Ωστόσο, αν έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε μάσκα. Σύμφωνα με τις παρούσες οδηγίες, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκα, ωστόσο όλοι οι άλλοι πρέπει να φορούν μάσκες προληπτικά.

Τα παραπάνω μέτρα μπορεί να μας ακούγονται πολλά, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι λίγα και απαραίτητα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μολυνθούμε με τον νέο κορονοϊό.

Βιβλιογραφία: Harvard Health

Ακολουθήστε μας στο Google News για την έγκυρη επιστημονική ενημέρωσή σας, έγκαιρα!

Μην χάσετε:
Σχετικά Αρθρα